ÈSZAK-KELET IZLAND LEGJOBB 5 HELYSZÍN TÉLEN!

Èszak-kelet Izland Legjobb 5 helyszín télen! 

Ha igazi felejthetetlen élményre vágysz és Izland ezen részén jársz akkor, Myvatn és környékén olyan autentikus élményekben gazdag helyet találsz ami után mindenképpen szeretnéd majd látni nyáron is.

Hverfjall Vulkán:

Télen érdemes már napfelkeltére felküzdenünk magunkat a vulkántölcsér tetejére, mert napos időben hihetetlen a felkelő nap fénye. Fontos, hogy legyen csúszásgátló a cipődön, mert elég csúszos lehet az út felfele, a parkolótól nagyjából 15-20 perc felérni a csúcsra.

Hverir geotermikus régió: 

Bugyog felfelé az iszap, a záptojás szag, gyönyörű színekben pompázik minden. A gőz tör ki orrán-száján Földnek. Itt egy kicsit közelebb érezhetjük magunkat a bolygónk gyomrához. Naplementében érdemes ide ellátogatni, viszont arra fogyeljetek, ha nem fagyott a talaj nagyon sáros minden, váltócipő vagy egy rongy legyen nálatok. 

Myvatn nature bath:

 Az észak válasza a Blue Lagoonra. Bár az utóbbiról nem tudok nyilatkozni, hogy milyen élmény, de ha mindenképp ki szeretnél próbálni egy fürdőt, ami izlandi mértékben pénztárca barát akkor ez egy jó lehetőség. Ha fúj a szél érdemes sapkát vinned a medencékhez. Naplemente és az azutáni órák, de este 10 óráig nyitva tart télen így ha később érkezel még az északi fény alatt is van esélyed fürdőzni.

Grojtaga: A tektonikus lemezek találkozásánál, van egy melegvizes barlang illetve 2 is. Sajnos az egyik vize túl meleg, a másik pedig le van zárva privát használatra, de ha szerencsétek van és véletlen nyitva találjátok az ajtót mindenképp érdemes megmártózni a vizében! 

Skutustadagigar: Érdekes tölcsér alakú képződmények egy kupacban, ha van drone-od madár perspektívából nagyon klassz nem evilági képeket lehet készíteni. 

+1 Vogarfjoss farm: Családi kisfarm, ami a fenntartható hús és tej termelést célozza meg a maga módján, mielőtt leülsz enni, megsimogathatodmarhát amiből a tejterméked készült. Érdekes koncepció, hogy egy fal választ el a tehenektől, szóval még az is megeshet, hogy kajálás közben épp kakilnak melletted. -Igaz történet alapján- Bár elgondolkodtató, hogy ezt a mai világban már nem érezzük igazán komfortosnak magunkat miközben a haszonállatok mellett étkezünk. 

 

 

 

Következő blogbejegyzésünkben olvashattok arról, hogyan sikerült munkát találni Izlandon.

További tartalomért kövessetek Instagramon is.

Az alsó térképre kattintva részletes listát találsz, a látnivalókról, vízszerzési pontokról, éttermekről.

Ha még nem regisztráltál az Airbnb oldalán, akkor most a linken keresztül megteheted: bit.ly/37GvYsO Az első foglalásnál 23€ kedvezményt biztosít.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.