Holi Fesztivál India

India tele van érdekes dolgokkal, ott a Holi fesztivál egy tradicionális Hindu ünnep,  hogy a jó legyőzte a gonoszt. India rengeteg rejtett titka közül, ez a leglátványosabb. Noha India hagyományai szerint az egyelőség még nem tart ott mint a nyugati kultúrában, ezen a napon minden kasztból jövő ember együtt ünnepel és mulat. 

Egy a közösségben megbecsült család fogadott be akkor mint utazót, így az első pillanattól barátjukként fogadtak a falubeliek, akik még a legtradicionálisabb módon ünneplik a fesztivált. Kulluban a helyeik elmondása szerint még a legközelebbi szokásokat tartják egy-két rossz dologgal azért felhagytak, mert volt néhány évtized amikor a felgyülemlett feszültséget leadva itt mindig véres verekedések voltak, aztán mindenki újból barát lett. Nos egyetlen fehérként és egy kamerával nem volt könnyű az indiai nép amúgy érdeklődő figyelméből kiszakadva dokumentálni a fesztivált.

 Ám a kedvességük és érdeklődésük által minden kapu megnyílt számomra így sikerült egy érzelmekkel teli sorozattal visszatérnem a fesztiválról